Enemmän taloja, enemmän ihmisiä

Enemmän taloja, enemmän ihmisiä

27.2.2017

Helsinkiin rakennetaan liian vähän ja liian hitaasti. Siksi helsinkiläiset asuvat liian ahtaasti ja liian kaukana keskustasta. Helsinkiläisten varallisuudesta liian suuri osa muodostuu asunnosta.

Vaikka kaupungissa on otettu jo vauhtia, on rakentaminen edelleen hidasta ja se hidastaa samalla kaupungin kasvua. Ihmiset, joista tulisi helsinkiläisiä, eivät pääse kalliiden hintojen tai liian vähäisten asuntojen vuoksi muuttamaan Helsinkiin ja tekemään täällä työtä.

Vaikka pääministeri uskoo ja toivoo, että kaupungistuminen loppuu, minä tiedän, että tulevaisuus on Helsingissä. Uudet ajatukset syntyvät ja leviävät nopeasti paikoissa, joihin on keskittynyt paljon ihmisiä. Helsingin ja Uudenmaan kasvusta hyötyy talouskasvun myötä ihan koko maa.

Liian vähäinen, harva ja matala rakentaminen ei ole keskustapuolueen syy. Huonosti toimiva kaavoitus, tehoton maankäyttö, turhat parkkipaikkasäännöt ja investointikatto ovat Helsingin omia päätöksiä. Me olemme vastuussa Helsingin kasvusta.